Äntligen seger för Borlänge mot Strömsbro

Det blev fyra förluster i rad för Borlänge i J18 Region väst herr. Men hemma mot Strömsbro kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Borlänge Ishall slutade 4-3 (1-1, 1-0, 2-2).

– En godkänd match från vår sida. Vi hittar ett sätt att vinna till slut efter att ha varit i underläge med 2-3 i tredje perioden, kommenterade Borlänges tränare Filip Eriksson.

Strömsbros tränare Matteus Löfqvist tyckte till om matchen:

– Sur förlust, saker och ting börjar stämma, nya tag imorgon.

Alexander Duhon slog till 16.07 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Strömsbro inledde bäst och tog ledningen genom Martin Bizjak efter 8.28, men Borlänge kvitterade genom Filip Ström efter 12.43. Borlänge gjorde också 2-1 efter 15.15 i andra perioden när Alexander Duhon fick träff framspelad av David Badzgon och Vidar Källberg. 2.40 in i tredje perioden slog Egon Ericsson till på pass av Zacharias Jandrén och kvitterade för Strömsbro.

Efter 6.44 slog Jonas Nordlinder till på pass av Fred Abrahamsson och gav Strömsbro ledningen.

9.07 in i perioden nätade Borlänges Liam Lorenz framspelad av Isak Lind och Vidar Källberg och kvitterade för Borlänge.

Efter 16.07 nätade Alexander Duhon ännu en gång på pass av Vidar Källberg och David Badzgon och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Borlänges Vidar Källberg hade tre assists.

Borlänge har en seger och fyra förluster och 10–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Strömsbro har fem förluster och 10–25 i målskillnad. Det här var Borlänges tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Strömsbros andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Borlänge är kvar på åttonde plats, och Strömsbro stannar sist, på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match, torsdag 23 november 19.00, har Borlänge Brynäs borta i Monitor ERP Arena, medan Strömsbro spelar hemma mot Falu IF.