Ny turneringsvinst för Ryssland – etter målkalas

Efter en stark tredje period kunde Ryssland enkelt besegra Tjeckien med 7-4. Därmed vann ryssarna även Beijer Hockey Games.

Ryssland fortsätter att imponera. Efter segrar i Karjala Cup och Channel One Cup såg man även till att vinna Beijer Hockey Games idag.

Tjeckien stod för motståndet och det såg länge ut som att de skulle hjälpa Sverige att få chansen till turneringsvinst då man gick upp till 3-1 i andra perioden.

Men Ryssland hann reducera innan den andra perioden var över genom Pavel Kraskovsky. I den tredje perioden var det däremot inget snack om saken.

Ryssland satte full fart och gick från underläge till ledning med 7-3. Innan matchen var över hann dock tjeckerna med en reducering på straff och slutsiffrorna skrev till 7-4.

Segern i Malmö innebär alltså att Ryssland har plocket hem alla tre turneringar i Euro Hockey Tour hittills. Nästa, Carlson Hockey Games, spelas i Tjeckien i mitten av maj.

TV: Veckans SHL-lag #17