Halmstad HF förlorade efter förlängning mot Oskarshamn

Det blev en jämn match när Halmstad HF mötte Oskarshamn på hemmaplan i J20 Region syd herr. Halmstad HF tog matchen till förlängning tack vare en stark tredjeperiod, men föll där. Matchen slutade 3-4 (1-1, 0-2, 2-0, 0-1).

Erik Swedin blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter bara 14 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Halmstad HF inledde bäst och tog ledningen genom Wiggo Karlsson efter 7.50, men Oskarshamn kvitterade genom Roberts Gasuns efter 14.49. I andra perioden var det Oskarshamn som var starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Kevin Du Rietz och Lukas Wik. 12.53 in i tredje perioden nätade Halmstad HF:s Anton Thydell framspelad av Carl Sjulander och Liam Mattsson och reducerade för Halmstad HF.

Efter 15.17 slog Lukas Bergfoth Fransson till på pass av Wiggo Karlsson och kvitterade för Halmstad HF. Målet var Lukas Bergfoth Franssons femte i J20 Region syd herr.

I förlängningen tog det 14 sekunder innan Oskarshamn avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Erik Swedin, framspelad av Hampus Arvsäter och Andre Franz.

Halmstad HF har två vinster och tre förluster och 11–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har fyra vinster och en förlust och 19–11 i målskillnad. Det här var Halmstad HF:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Oskarshamn ligger på åttonde plats i tabellen, och Halmstad HF är på sjätte plats. Ett fint lyft för Oskarshamn som låg på 13:e plats så sent som den 11 oktober.

Nästa motstånd för Halmstad HF är Bäcken. Lagen möts tisdag 22 oktober 19.40 i Marconihallen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: