Anton Berglund återvänder till Östersund – efter skadan: “Jättepotential”

En korsbandsskada under lånet från Färjestad satte stopp för Anton Berglund. 
Nu har backen återhämtat sig – och återvänder därmed till Jämtland och Östersund.
– Riktigt kul att vara tillbaka, säger han på klubbens hemsida.

Ett välbekant ansikte kommer återigen att dra på sig tröjan i Östersunds IK kommande säsong. Anton Berglund som slog sig fram i klubbens U16- och J18-lag, återvänder efter äventyret i Färjestad

– Det känns som att vi har ett lag som kommer gå långt i år och jag själv är väldigt revanschsugen efter att fjolårets säsong stoppades av en skada, säger Berglund på Östersunds hemsida. 

Den 21-årige backen hann noteras för 62 framträdanden i SHL efter genombrottet i Färjestad, men i januari 2023 var olyckan framme. Under lånet till Östersund råkade han ut för en korsbandsskada som stoppat honom från spel sedan dess. 

– Anton är ju nästan inget nyförvärv eftersom han spelade sin sista match här när han olyckligt blev skadad. Vi blev väldigt imponerade av det han visade upp på den korta perioden. Nu har han varit hemma i Östersund sedan våren och tränade med vårat J20-lag så vi och inte minst Kjell-Ivar, som var tränare för det laget, känner att vi har bra koll på honom. Det är en kanonkille på sidan av isen, han har rätt inställning och en tydlig målsättning samtidigt som det finns en jättepotential i honom, så det känns som en riktigt bra match att få hem honom igen, säger sportchefen Per Tagesson.


TV: Florida Panthers en seger från Stanley Cup-titeln

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: