Oskarshamn kan få ny hemmaarena – förslag presenterades

Oskarshamn kan få en ny hemmaarena med över tusen fler platser. Förslag på en kommunaldriven arena lämnades in under dagen.

Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun kallade till pressträff i IK Oskarshamns hemmaarena, Be-Ge Hockey Center, och meddelade under dagen att de vill bygga en ny hockeyarena i Oskarshamn.

Be-Ge Hockey Center har just nu en kapacitet att ta emot 3275 åskådare. Den nya arenan, som planeras att byggas, kommer ha en högre kapacitet och kunna ta emot 4500 åskådare.

På Socialdemokraternas hemsida skriver de att planen är att hallen ska vara lättåtkomlig och att man ska kunna ta sig dit med bil, buss och cykel. Utöver det meddelar de även att förslaget skulle innebära att Be-Ge Hockey Center endast kommer användas som en träningshall.

En plats för bygget är ännu inte bestämt, men i förslaget skriver de att hallen ska byggas och drivas av Oskarshamns Kommun, antingen i ett kommunalt bolag eller i en kommunal förvaltning. Arenan ska inte bara vara till för ishockey, utan även för att arrangera kulturevenemang.


TV: JVM:s tre mest intressanta talanger

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: