Jonathan Pudas.
Foto: Bildbyrån
SHL

Jonathan Pudas bekräftar: Nobbade bud från Schweiz

ANNONS

Efter SM-guldet skrev Jonathan Pudas på ett nytt fyraårskontrakt med Skellefteå AIK. På bordet fanns även ett jättebud från Schweiz.
– Allt låg färdigt och det var upp till mig, men efter några veckors funderande så kändes det rätt och jag är trygg med det beslutet nu, säger han till Norran.

Under guldfirandet kablade Skellefteå AIK ut nyheten att lagkaptenen, tillika stjärnbacken, Jonathan Pudas valt att förlänga sitt kontrakt med ytterligare fyra säsonger, utöver det år han redan hade kvar på sitt kontrakt.

Skellefteå var dock inte utan konkurrens om Pudas signatur. För Norran bekräftar han att han hade ett färdigt bud på bordet från en schweizisk klubb.

– Vi hade ett jättebra erbjudande på bordet, med start från säsongen 2025/2026, och det var något som vi var tvungna att ha med i beräkningarna, säger Pudas.

Vilken klubb det rör sig om vill Pudas inte berätta.

– Allt låg färdigt och det var upp till mig, men efter några veckors funderande så kändes det rätt och jag är trygg med det beslutet nu. Tjejerna börjar ju snart skolan också, så det var ett familjebeslut.

Inga klausuler för spel i Schweiz

I stället skrev Pudas på ett kontrakt, utan klausuler för spel i Schweiz, som sträcker sig fram till våren 2029.

– Det känns bra att ha det klart, då både jag och familjen trivs bra i stan. Sedan har vi en grym stomme i laget som ger oss chansen att vinna igen, säger han.

Jonathan Pudas vann den här säsongen backarnas poängliga i SHL för tredje säsongen i rad, då han producerade 42 poäng (12+30) på 50 matcher i grundserien. I slutspelet blev det bara fyra matcher för stjärnbacken som gick in i slutspelet med en skada, innan han skadades på nytt under finalserien mot Rögle.


TV: Marcus Petterssons jätteskott mot Tyskland

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL