HOCKEY-VM: Seger för Slovakien mot USA

Slovakien vann mot USA i grupp B i Hockey-VM. Segersiffrorna skrevs till 5-4 (2-0, 2-1, 0-3, 1-0) efter förlängning.

Milos Kelemen stod för Slovakiens avgörande mål 3.56 in i förlängningen.

Slovakien startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Milos Kelemen och Libor Hudacek. USA reducerade dock till 1-2 genom Matt Boldy tidigt i andra perioden av perioden.

Slovakien gjorde dock två snabba mål och gick från 1-2 till 1-4, målen av Simon Nemec och Patrik Koch. USA reducerade och kvitterade till 4-4 i tredje perioden. Det sista målet kom med 3.22 kvar att spela. I förlängningen tog det 3.56 innan Slovakien avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Milos Kelemen, på pass av Simon Nemec och Martin Pospisil.

Tre poäng av Milos Kelemen

Milos Kelemen gjorde två mål för Slovakien och spelade fram till ett mål och Martin Pospisil hade tre assists.

USA har fyra poäng och Slovakien har fem poäng efter tre omgångar.

I nästa omgång har USA Frankrike hemma i Ostravar Arena, torsdag 16 maj 20.20. Slovakien spelar hemma mot Polen onsdag 15 maj 20.20.

Här hittar du alla nyheter om hockey-VM 2024.