Gabriel Eliasson.
Foto: Alamy
College

Gabriel Eliasson väljer spel med University of Michigan

ANNONS

HV71:s backlöfte Gabriel Eliasson blir nästa svenska talang att välja spel i den amerikanska collegeligan. Via sociala medier meddelar 17-åringen att han bestämt sig för spel med University of Michigan.

Via ett inlägg på Instagram meddelar HV71:s backlöfte Gabriel Eliasson att han bestämt sig för collegespel med University of Michigan. 

17-åringen, som nyligen tog brons i U18-VM med Småkronorna, har den här säsongen spelat nästan uteslutande J20-hockey med HV71, där han stod för sex poäng (1+5) på 36 matcher samtidigt som han samlade på sig 103 utvisningsmminuter. Med den noteringen toppade han utvisningsligan i J20 Nationell denna säsong.

Gick tvåa i USHL-draften

Det är oklart exakt när Eliasson kommer att ta klivet in i collegehockeyn, men en flytt till Nordamerika redan nästa säsong kan ligga nära till hands då han draftades som andra spelare totalt i USHL-draften av Cedar Rapids RoughRiders under tisdagskvällen.

Eliasson är rankad på en 55:e plats inför sommarens NHL-draft av TSN:s draftexpert Bob McKenzie, medan han rankas på plats 29 av de europeiska utespelarna av NHL Central Scouting.

Totalt har fyra andra svenskar spelat collegehockey för University of Michigan: Carl Hagelin, Adam Winborg, Emil Öhrvall och Erik Portillo


TV: Höjdpunkter från Jonas Brodins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL