Tre Kronor

Rasmus Dahlin i centrum direkt - när Tre Kronor föll i VM-genrepet

Sista matchen inför hockey-VM slutade med en 3–4-förlust för Tre Kronor.
Trots Rasmus Dahlin storspel föll man mot Finland i finalen av Betano Hockey Games.
– Det var en väldigt bra match av Rasmus Dahlin, säger Viaplays Erik Granqvist i sändningen.

2–1 mot Schweiz och 2–0 mot Tjeckien. Under söndagen spelade Tre Kronor den tredje och sista genrepsmatchen inför hockey-VM. Det hela slutade med en strafförlust efter att svenskarna jagat Finland i stort sett hela matchen.

Rasmus Dahlin, Lucas Raymond och Samuel Ersson klev samtliga in i laget och gjorde därmed sin första landslagsmatch för säsongen, men formen var det inget fel på.

Efter en mer tillknäppt förstaperiod där Finland tagit ledningen sent, så vaknade Sverige. Rasmus Dahlin visade sin enorma spets när han på egen hand skapade målchansen som sedan förvaltades av Max Friberg till 1–1.

– Det här älskar jag att se. Rasmus Dahlin attackerar klubban på den finska spelaren och tar den upp till anfallszon. Där är det bra rörelse. Dahlin aktiverar sig, fintar, går inåt, går utåt och skjuter. Där finns Friberg. Perfekt höjd för att han ska styra både neråt och uppåt, säger Viaplays Erik Granqvist i sändningen.

Därefter trillade puckarna in med jämna mellanrum. Finland svarade snabbt genom HV71:s Oliwer Kaski, men fick endast hålla ledningen i ett par minuter. 2–2 kom då från Leksands Felix Unger Sörum, även det efter Rasmus Dahlins förarbete. Det resultatet stod sig i mindre än två minuter innan Finland återtog ledningen med 3–2 efter en bjudning. De siffrorna stod sig sedan in i den tredje perioden.

Föll efter straffar

I den tredje perioden matchade Dahlin sedan extra i numerärt överläge och såg till att Sverige kvitterade med en ny poäng. Detta efter att ett skott på benskyddet från Victor Olofsson ledde till 3–3 från Jesper Frödén. Målet skapade viss spänning inför avslutningen, men båda lagen höll ifrån till en förlängning.

Svenskarna fick chansen att avgöra i förlängningen, men till slut skulle straffar krävas för att få fram en segrare i Betano Hockey Games. Rasmus Dahlin var där den enda i Tre Kronor att hitta nät medan rivalerna hittade rätt tre gånger bakom Ersson. Därmed slutade det hela med en förlust.

TV: Höjdpunkter från Rasmus Dahlins säsong