Léon Lerebäck.
Foto: Aron Broman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Léon Lerebäck stannar i Almtuna: “Visade bra karaktär”

ANNONS

Almtuna säkrar upp en ny pusselbit till nästa säsongs labygge.
23-årige backen Léon Lerebäck förlänger sitt kontrakt och blir kvar i Uppsala även nästa säsong. 
– Vi har förhoppningar om att Léon ska ta ytterligare kliv i sin utveckling hos oss i Almtuna, säger sportchef Nicklas Danielsson.

Det är fortsatt mycket hål som behöver fyllas i Almtunas trupp inför nästa säsong. 

Nu har klubben då fyllt en av luckorna på backsidan till HockeyAllsvenskan 2024/25. På sin hemsida meddelar Almtuna nämligen att den 23-årige backen Léon Lerebäck skriver ett nytt kontrakt och blir kvar i föreningen. 

– Léon kom till Almtuna inför säsongen 23/24 med en skadefylld säsong i bagaget. Trots den skadeproblematiken visade Leon en bra karaktär och tålamod, han växte successivt in i sin roll ju längre säsongen gick. De vi främst uppskattar med Leons spel är hans tuffhet i närkampsspelet som är en viktig ingrediens i ett lag. Vi har förhoppningar om att Leon ska ta ytterligare kliv i sin utveckling hos oss i Almtuna, säger Almtunas sportchef Nicklas Danielsson.

Léon Lerebäck spelade 44 matcher för Almtuna under säsongen och noterades för 1+3, drog på sig 35 utvisningsminuter samt var –12. Tidigare i sin karriär har försvararen varit ombytt i fem SHL-matcher med Frölunda samt spelat 178 matcher i HockeyAllsvenskan för Timrå, Tingsryd, Vita Hästen och Almtuna. 

Almtuna har fortsatt endast åtta spelare kontrakterade till nästa säsong. Det är en målvakt, tre backar och fyra forwards som har avtal i skrivande stund.  


TV: Peter Forsberg om Colorado Avalanche

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL