Joachim Blichfeld.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
SHL

Joachim Blichfeld förlänger med Växjö Lakers

ANNONS

Joachim Blichfeld är klar för en fortsättning i Växjö. 
Den målfarlige dansken förlänger sitt kontrakt till nästa säsong. 
– Vi tror Jocke har ytterligare en eller två nivåer i sig, säger sportchef Henrik Evertsson.

2022 värvade Växjö den danske VM-forwarden Joachim Blichfeld från Nordamerika. Han vann sedan SM-guld under sin första säsong i klubben och blev kvar även den här säsongen. 

Nu står det klart att 25-åringen även kommer att göra en tredje säsong i Småland – då han förlänger sitt kontrakt med klubben. 

– Det har varit en utvecklande tid i Växjö, så det ska bli roligt att ta på sig Växjö-tröjan även kommande säsong, säger Blichfeld på klubbens hemsida.

 

Joachim Blichfeld hade en ojämn första säsong i SHL med tio mål och 24 poäng på 50 matcher men blev bättre ju längre säsongen led och stod för fem mål och åtta poäng på 18 matcher i slutspelet. Dansken var då Växjös bästa målskytt på vägen till guldet. 

Den här säsongen höjde sig Blichfeld då han sköt 17 mål och 27 poäng på 50 matcher och kom därmed precis utanför topp tio i skytteligan under grundserien. I slutspelet stod han för fem poäng på åtta matcher vilket var delat bäst i Växjö. 

– Även Jocke tillhör de där spelarna hos oss som befunnit sig i en bra utveckling. Jocke har efter lite anpassning till SHL börjat mer och mer likna den spelaren han varit på andra nivåer. Vi tror Jocke har ytterligare en eller två nivåer i sig, säger sportchef Henrik Evertsson.

Forwardens 17 mål i grundserien var näst bäst i Växjö bakom Marcus Sylvegård. Nio av de 17 målen kom i powerplay och endast Färjestads Per Åslund gjorde fler PP-mål under säsongen.


TV: Nördsnack med Foppa: "Min klubba"

Den här artikeln handlar om: