Tampa Bay Lightning förlorade mot Florida Panthers
NHL Åttondelsfinal

Fyra matchbollar för Florida efter ny seger

Med 5-3 (1-0, 2-2, 2-1) på bortaplan har Florida tagit ett jättekliv mot seger mot Tampa Bay i NHL Åttondelsfinal. Florida leder nu matchserien med 3-0, och behöver bara en seger till för att ta sig till kvartsfinal.

Första perioden var jämn. Florida Panthers inledde bäst och tog ledningen genom Matthew Tkachuk efter 10.45, men Tampa Bay Lightning kvitterade genom Steven Stamkos i slutet av perioden. Tampa Bay gjorde också 2-1 efter 2.56 i andra perioden när Tyler Motte fick träff.

Floridas Sam Reinhart gjorde 2-2 efter 9.56 framspelad av Vladimir Tarasenko och Brandon Montour.

Brandon Montour gjorde dessutom 2-3 efter 16.28 på pass av Steven Lorentz och Kyle Okposo.

Florida gjorde 2-4 genom Steven Lorentz efter 9.37 i tredje perioden.

Efter 14.50 av matchen kunde Nicholas Paul göra 3-4 för Tampa Bay.

Florida kunde dock avgöra till 3-5 med 32 sekunder kvar av matchen genom Matthew Tkachuk.

Nästa match spelas på lördag 23.00, i Amalie Arena.