ALLSVENSKA FINALEN
Marcus Krüger möter media efter finalförlusten.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Marcus Krügers svar på fansens banderoll: "Jag förstår"

ANNONS

”Sänk era löner eller riv kontrakten” var fansens budskap. 
Efter andra raka finalförlusten ger Marcus Krüger sitt svar. 
– Om jag hade spelat för pengar hade jag spelat någon annanstans, säger kaptenen. 

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

3–4 i matcher mot MoDo i fjol, 0–4 i årets final mot Brynäs. Efter att Djurgården misslyckats med att säkra ännu en uppflyttning till SHL, var budskapet tydligt från fansen. 

“Vi har backat er hela säsongen
Nu borde ni som har bäst betalt backa vår förening
Sänk era löner eller riv kontrakten”

Det var texten som syntes på den banderoll som drogs fram på Hovet - och som kapten, Marcus Krüger sedan fick svara på. 

– Jag förstår att fansen är besvikna. Alla har sina egna kontrakt, alla gör dem själva. Jag har precis gjort om mitt kontrakt…jag vet inte. Jag vill inte stå här och prata om pengar, det känns bara pajigt. Jag vet inte hur det är för alla, men jag spelar inte i Djurgården för pengar. Det finns andra värden här. Jag älskar att spela för Djurgården, det är därför jag spelar här. Om jag hade spelat för pengar hade jag spelat någon annanstans, säger Krüger efter tisdagens finalförlust.

“Mörkt nu - finns ljusglimtar”

Trots att Djurgården nu står med ännu en finalförlust i ryggen finns det positiva tecken menar Krüger. Efter att Johan Garpenlöv fått kliva åt sidan som tränare, lyckades man vända på säsongen - hela vägen till serien mot Brynäs. 

– Vi vände det och fick en chans. Vi fick spela final, vi fick spela hela vägen in till slutet på april. Fram till för en vecka sedan var vi exakt där vi ville vara. Sen räckte vi inte till i finalen. Det är såklart tufft, men… Vi låg ganska långt ner i tabellen ett tag och då var det svårt att se det här. Att få spela sådana här matcher, final, fullsatt på Hovet. Det är det man spelar för, i alla fall jag, säger Krüger. 

Det har pratats mycket om din skadestatus, hur är den?
– Jag har inga ursäkter. Alla spelar mer eller mindre skadade. Det är inga ursäkter.

I och med tisdagens resultat är det även klart att Djurgården kommer att spela i Hockeyallsvenskan för tredje året i rad. Något som faktiskt inte har hänt sedan 40-talet. 

– Jag är här för att jag vill att Djurgården ska spela i SHL. Det är fortfarande mitt mål, säger Krüger och fortsätter: 
– Det är mörkt nu, men det finns mycket bra. Kolla på juniorerna här i slutspelet. De kommer in och är några av våra viktigaste spelare. De kommer vara viktiga nästa år också. Det finns ljusglimtar, helt klart.


TV: Ove Molins lättnad: "Jag är jättestolt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL