Edmonton Oilers vann mot Los Angeles Kings
NHL Åttondelsfinal

Bra start för Edmonton efter seger mot Los Angeles i första matchen

Edmonton har tagit kommandot mot Los Angeles i NHL Åttondelsfinal, efter vinst på hemmaplan med 7-4 (2-0, 2-2, 3-2) i första matchen.

Edmonton Oilers startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Zach Hyman och Adam Henrique. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Edmonton startade tredje perioden starkast. Laget gick från 4-1 till 6-1. Men Los Angeles Kings svarade och gjorde 6-3.

Därefter var det dock Edmonton som avgjorde. Laget gjorde 7-3 med en minut kvar att spela genom Warren Foegele. Los Angeles hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-4.

Edmontons Connor McDavid hade fem assists, Evan Bouchard hade fyra assists och Zach Hyman stod för tre mål och ett assist.

Nästa match spelas i Rogers Place på torsdag 04.00.