Winnipeg Jets vann mot Vancouver Canucks
Arkivbild

Stark seger för Winnipeg mot Vancouver

Två topplag möttes i NHL på fredagen. Och det slutade med seger för Winnipeg, som besegrade Vancouver hemma med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) i den seriefinalen.

När Winnipeg och Vancouver senast gjorde upp var Vancouver klart bättre och vann med hela 5-0. Nu kom alltså revanschen för Winnipeg.

Segern var Winnipegs åttonde på de senaste nio matcherna.

Vancouver tog ledningen efter fem minuters spel, genom Conor Garland framspelad av Dakota Joshua.

Winnipeg kvitterade till 1-1 efter 11.26, genom Gabriel Vilardi.

Laget tog också ledningen efter 20.50, när Cole Perfetti fick träff assisterad av Mason Appleton och Nate Schmidt.

Efter 17.18 i andra perioden nätade Elias Lindholm, på pass av Quinn Hughes och Conor Garland och kvitterade för Vancouver. I tredje perioden gjorde Winnipeg 3-2 efter 5.19 genom Nikita Chibrikov. Och med bara 2.5 kvar satte Cole Perfetti 4-2.

Resultaten i sista omgången innebär att Winnipeg slutar på andra plats och Vancouver på första plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.