Jesper Fast är skadad och missar inledningen på Stanley Cup-slutspelet.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Jesper Fast missar inledningen på Stanley Cup-slutspelet

ANNONS

Carolina Hurricanes får inleda Stanley Cup-slutspelet utan sin svenske forward Jesper Fast. En nackskada stoppar honom från öppningsmatchen mot New York Islanders på lördagskvällen.

Sent på lördagskvällen startar Stanley Cup-slutspelet med första matchen mellan Carolina Hurricanes och New York Islanders i PNC Arena i Raleigh. För Hurricanes del blir det utan Jesper Fast i laguppställningen.

Enligt coachen Rod Brind'Amour och general managern Don Waddelll lider Fast av en nackskada som tvingar honom att följa slutspelsstarten från läktarplats, rapporterar Chip Alexander på Raleigh News & Observer.

Jesper Fast skadad av Erik Gudbranson

Fast var ombytt i den sista grundseriematchen mot Columbus Blue Jackets, men spelade bara knappt sju minuter i den matchen efter att ha fått en crosschecking från motståndarbacken Erik Gudbranson i den andra perioden.

Jesper Fast, som gör sin fjärde säsong med Carolina Hurricanes, spelade 73 matcher under grundserien och noterades för sex mål och 19 poäng. Under NHL-karriären står han noterad för 248 poäng på 703 matcher med New York Rangers och Hurricanes.


TV: Jesper Fast tvåmålsskytt mot Montréal

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL