Montreal Canadiens förlorade mot Detroit Red Wings
Arkivbild

Straffar avgjorde när Detroit vann mot Montreal

Montreal tog emot Detroit hemma i en riktigt jämn match i NHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Patrick Kane för. Trots det missar Red Wings slutspel.

Första perioden var jämn. Montreal Canadiens inledde bäst och tog ledningen genom Alex Newhook efter 11.34, men Detroit Red Wings kvitterade genom Moritz Seider i slutet av perioden. Montreal startade andra perioden vassast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Brendan Gallagher och Cole Caufield innan Detroit svarade och gjorde 3-2 genom Joe Veleno. 3.31 in i tredje perioden nätade Detroits Daniel Sprong framspelad av Moritz Seider och kvitterade för Detroit.

12.48 in i perioden slog Juraj Slafkovsky till på pass av Lane Hutson och David Savard och gav laget ledningen för Montreal.

Detroit Red Wings missar slutspel

Detroit kvitterade till 4-4 med en sekund kvar att spela genom David Perron på pass av Shayne Gostisbehere.

I straffläggningen var det Detroit som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Patrick Kane för.

Montreal har en vinst och fyra förluster och 23–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Detroit har tre vinster och två förluster och 21–20 i målskillnad. Det här var Montreals 27:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Detroits 18:e uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången betyder att Montreal slutar på åttonde plats i tabellen, och Detroit på femte plats. Red Wings missar därmed slutspel.