Linus Hedman.
Kvalserie HockeyAllsvenskan

Piteå vinnare mot Brödernas/Väsby i kvalserien till Hockeyallsvenskan

Piteå vann hemma mot Brödernas/Väsby i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 3-2 (1-0, 1-2, 1-0).

Linus Hedman blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 32 sekunder kvar av matchen.

Det betyder att Piteå äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på sex förluster i rad.

Piteå tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Linus Hedman framspelad av Arvid Sundin och Theo Keilin. Efter 5.31 i andra perioden slog Fredrik Forsberg till, framspelad av Carl Wassenius och Rasmus Sörgardt och kvitterade för Brödernas/Väsby.

Sent avgörande av Linus Hedman

Rasmus Sörgardt gjorde dessutom 1-2 efter 7.04 på pass av Calle Åsell och Anton Brandhammar.

Piteås Alexander Popovic gjorde 2-2 efter 17.15 på pass av Fredrik Granberg och Rasmus Similä.

Laget avgjorde matchen med 32 sekunder kvar att spela på nytt genom Linus Hedman assisterad av Theo Keilin och Arvid Sundin.

Piteå ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Brödernas/Väsby ligger på fjärde plats.

I nästa match, torsdag 18 april 19.00, har Piteå Halmstad hemma i LF Arena, medan Brödernas/Väsby spelar hemma mot Vimmerby.