Los Angeles Kings förlorade mot Minnesota Wild
Arkivbild

Los Angeles vann stort senast – nu tog Minnesota revansch

Det var ombytta roller när Los Angeles tog emot Minnesota i Crypto.com Arena på tisdagen. Minnesota vann matchen i NHL med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Los Angeles med hela 6-0.

Minnesota Wild tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Matt Boldy på pass av Marco Rossi och Brock Faber. Laget gjorde 0-2 alldeles i slutsekunderna av andra perioden när Ryan Hartman hittade rätt framspelad av Kirill Kaprizov och Joel Eriksson Ek. Efter 8.23 i tredje perioden ökade Minnesota på till 0-3 genom Kirill Kaprizov.

Blake Lizotte reducerade förvisso, men närmare än 1-3 kom inte Los Angeles Kings. Minnesota tog därmed en säker seger.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Los Angeles med 15–11 och Minnesota med 17–15 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Los Angeles på tredje plats i tabellen, medan Minnesota är på sjätte plats.

I nästa match, fredag 19 april, har Los Angeles Chicago hemma i Crypto.com Arena 04.30, medan Minnesota spelar hemma mot Seattle 01.00.