Detroit Red Wings vann mot Montreal Canadiens
Arkivbild

Förlängningsseger för Detroit mot Montreal

Detroits väg till seger mot Montreal hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-2, 1-2, 2-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Lucas Raymond innan Lucas Raymond avgjorde.

Lucas Raymond stod för Detroits avgörande mål 4.35 in i förlängningen.

Montreal startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Brendan Gallagher och Justin Barron innan Detroit svarade och gjorde 2-1 genom J.T. Compher. Montreal gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Rafael Harvey-Pinard och Brendan Gallagher.

Detroit reducerade dock till 2-4 genom J.T. Compher med 4.2 kvar att spela av perioden. Efter 10.38 i tredje perioden reducerade Detroits Alex DeBrincat på nytt.

Detroit kvitterade till 4-4 med 1.16 kvar att spela genom Lucas Raymond framspelad av David Perron och Shayne Gostisbehere.

I förlängningen tog det 4.35 innan Detroit också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Lucas Raymond, framspelad av Dylan Larkin.

Montreals Jake Evans hade tre assists.

Detroit har tre segrar och två förluster och 19–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Montreal har en vinst och fyra förluster och 21–21 i målskillnad. Det här var Detroits 17:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Montreals 26:e uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Detroit på femte plats i tabellen, medan Montreal är på åttonde plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Bell Centre onsdag 17 april 01.00.