San Jose Sharks förlorade mot Minnesota Wild
Arkivbild

Minnesota slog San Jose efter Kirill Kaprizovs dubbel

Det blev Minnesota som gick segrande ur mötet med San Jose i NHL på bortaplan, med 6-2 (2-1, 3-1, 1-0).

Minnesota tog ledningen efter 5.20, genom Matt Boldy assisterad av Kirill Kaprizov och Jake Middleton.

San Jose kvitterade till 1-1 efter 9.35, när Jan Rutta fick träff framspelad av Mario Ferraro och Mikael Granlund.

Minnesota tog ledningen på nytt efter 16.55, när Declan Chisholm slog till på pass av Jon Merrill och Liam Öhgren.

Minnesota stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-2 till 1-5 på bara 5.34. Efter 1.39 i tredje perioden ökade Minnesota på till 1-6 genom Marcus Johansson.

Mario Ferraro reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte San Jose. Minnesota tog därmed en stabil seger.

Minnesotas Kirill Kaprizov stod för tre poäng, varav två mål.

Med två omgångar kvar är San Jose sist i serien, och Minnesota är på sjätte plats.

I nästa match, tisdag 16 april 03.30, har San Jose Edmonton borta i Rogers Place, medan Minnesota spelar borta mot Los Angeles.