Florida Panthers vann mot Buffalo Sabres
Arkivbild

Florida besegrade Buffalo och toppar nu tabellen

Segern mot Buffalo på hemmaplan innebär att Florida nu är serieledare i NHL, en poäng före Boston. Boston har dock två matcher mindre spelade. Florida vann med 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning. Buffalo ligger på sjätte plats i tabellen.

Segermålet för Florida stod Sam Reinhart för 3.58 in i förlängningen.

Segern var Floridas fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Buffalo började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.59 slog Tyson Jost till assisterad av Rasmus Dahlin och Henri Jokiharju.

Florida kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.02 nätade Anton Lundell på pass av Matthew Tkachuk och Nick Cousins.

Laget tog också ledningen efter 8.11, när Kevin Stenlund slog till.

Buffalo kvitterade till 2-2 efter 9.48, när Jack Quinn fick träff på pass av Bowen Byram och Owen Power.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 3.58 innan Florida avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Sam Reinhart, på pass av Aleksander Barkov.

Det här var Floridas 19:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Buffalos 17:e uddamålsförlust.

I sista omgången har Florida Toronto hemma i FLA Live Arena, onsdag 17 april 01.30. Buffalo spelar borta mot Tampa Bay tisdag 16 april 01.00.