Toronto Maple Leafs förlorade mot Detroit Red Wings
Arkivbild

Detroit vinnare mot Toronto – kvitterade och avgjorde sent

Detroit tog en stark seger mot Toronto borta i NHL. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (4-1, 0-3, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Dylan Larkin innan Alex DeBrincat avgjorde.

Segermålet för Detroit stod Dylan Larkin för efter bara 41 sekunder i förlängningen.

Toronto tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Mitchell Marner framspelad av William Nylander och Morgan Rielly.

Detroit kvitterade till 1-1 efter 13.44, när Simon Edvinsson fick träff assisterad av David Perron och Jeff Petry.

Laget tog också ledningen efter 17.40, när Alex DeBrincat slog till på pass av J.T. Compher och Robby Fabbri.

Detroit gjorde också 1-3 efter 19.42, genom David Perron på pass av Patrick Kane och J.T. Compher.

Toronto gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-3 till ledning med 4-3. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning.

Toronto har tre vinster och två förluster och 21–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Detroit har två vinster och tre förluster och 17–17 i målskillnad. Det här var Torontos 16:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Detroits 16:e uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Toronto på tredje plats i tabellen, och Detroit är på femte plats.

Nästa motstånd för Toronto är Florida. Lagen möts onsdag 17 april 01.30 i FLA Live Arena. Detroit tar sig an Montreal hemma tisdag 16 april 01.00.