New York Rangers vann mot New York Islanders
Arkivbild

NY Rangers segrade i toppmötet mot NY Islanders

Det var toppmatch i NHL under lördagen när NY Rangers tog emot tredjeplacerade NY Islanders. NY Rangers vann matchen med 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0) efter straffar.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Andra perioden var jämn. NY Rangers inledde bäst och tog ledningen genom Braden Schneider efter 4.33, men NY Islanders kvitterade genom Brock Nelson. Och NY Islanders hann också ta ledningen, på nytt genom Brock Nelson. 15.43 in i tredje perioden nätade NY Rangers Artemi Panarin framspelad av Vincent Trocheck och kvitterade för NY Rangers. I straffläggningen var det NY Rangers som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Artemi Panarin för.

NY Rangers har tre segrar och två förluster och 15–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Islanders har fyra vinster och en förlust och 15–9 i målskillnad. Det här var NY Rangers 23:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders 19:e uddamålsförlust.

Det här betyder att NY Rangers är i fortsatt serieledning, med 112 poäng efter 81 matcher, och NY Islanders på tredje plats med 90 poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 16 april. Då möter NY Rangers Ottawa i Madison Square Garden 01.30. NY Islanders tar sig an New Jersey borta 01.00.