Brödernas/Väsby vann mot Halmstad

Brödernas/Väsby tog hem segern mot Halmstad

Brödernas/Väsby vann i kvalserien till Hockeyallsvenskan med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1) hemma mot Halmstad.

Halmstads tränare Jens Berggrad:

– En jämn och tajt match igen, som vi tyvärr inte lyckas vinna. Vi krigar och sliter hela matchen men får tyvärr inte utdelningen som vi hade behövt.

Carl Wassenius blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 14.46 in i tredje perioden.

Brödernas/Väsby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.08 slog Fredrik Forsberg till assisterad av Rasmus Sörgardt och Carl Wassenius. Efter 13.01 i andra perioden slog William Berg till, framspelad av Marcus Borgh och Jonatan Lundgren och kvitterade för Halmstad. Efter 9.42 i tredje perioden gjorde Brödernas/Väsby 2-1 genom Henrik Rommel.

Efter 12.16 av matchen kunde Viktor Bernhardtz kvittera till 2-2 för Halmstad.

Brödernas/Väsby kunde dock avgöra till 3-2 med 5.14 kvar av matchen genom Carl Wassenius.

För Brödernas/Väsby gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Halmstad är på femte plats.

På tisdag 16 april 19.00 spelar Brödernas/Väsby borta mot Piteå, och Halmstad hemma mot Hudiksvall.