Pittsburgh Penguins vann mot Detroit Red Wings
Arkivbild

Pittsburgh vann efter förlängning mot Detroit

Det blev en riktigt spännande match när Pittsburgh mötte Detroit i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Pittsburgh var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (2-2, 2-1, 1-2, 1-0). Erik Karlsson spelade en avgörande roll för Pittsburgh när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Segern var Pittsburgh Penguins femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Pittsburgh startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.41 slog Drew O'Connor till på pass av Bryan Rust och Sidney Crosby.

Detroit kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.39 nätade Lucas Raymond framspelad av Alex DeBrincat.

Pittsburgh tog ledningen på nytt efter 15.00, när Kris Letang slog till assisterad av Michael Bunting och Rickard Rakell.

Detroit kvitterade till 2-2 efter 19.46, på nytt genom Lucas Raymond framspelad av Alex DeBrincat och Dylan Larkin.

Pittsburgh startade andra perioden bäst. Laget gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Sidney Crosby och Bryan Rust innan Detroit svarade och gjorde 4-3 genom Jeff Petry. I tredje perioden var det Detroit som dominerade. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.40 innan Pittsburgh avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Erik Karlsson.

Hattrick av Lucas Raymond

Detroits Lucas Raymond stod för fyra poäng, varav tre mål, Dylan Larkin gjorde ett mål och två assist och Alex DeBrincat hade tre assists. Bryan Rust gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Pittsburgh.

Det här var Pittsburghs tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Detroits 20:e uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Pittsburgh på fjärde plats i tabellen, och Detroit är på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 14 april. Då möter Pittsburgh Boston i PPG Paints Arena 02.00. Detroit tar sig an Toronto borta 01.00.