Victor Gagic sköt två mål.
HockeyEttan

Seger för Halmstad hemma mot Vimmerby

Halmstad vann mot Vimmerby på hemmaplan i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Segersiffrorna skrevs till 6-3 (4-1, 1-0, 1-2).

– Vi kommer ut med bra energi och får utdelning direkt. Vi gör det riktigt bra i mittzon och är effektiva framåt. Vår första period avgör matchen, blir lite nerv i sista men vi reder ut det och kan ta tre sköna poäng, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad.

Halmstad hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 42 sekunder genom Hampus Johansson, och gick upp till 3-0 innan Vimmerby svarade.

I periodpausen hade Halmstad ledningen med 4-1. Efter 8.13 i andra perioden slog Oliver Casselsten till, framspelad av Viktor Bernhardtz och William Berg och gjorde 5-1. Vimmerby reducerade dock till 5-2 genom Anton Carlsson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen.

Efter 4.17 ökade Halmstad på till 6-2 genom Alexander Gunnarsson.

Jakob Heljemo reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Vimmerby. Halmstad tog därmed en säker seger.

Victor Gagic gjorde två mål för Halmstad och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Halmstad nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Vimmerby är på femte plats.

I nästa match, torsdag 11 april 19.00, har Halmstad Kristianstad hemma i Halmstad Arena, medan Vimmerby spelar hemma mot Piteå.