Nyhet

Vilmer Alriksson avslutar säsongen med Abbotsford Canucks

ANNONS

Vilmer Alriksson lämnade Djugården för att spela i OHL med Guelph Storm inför den här säsongen.
Nu har talangen skrivit på ett tryout-kontrakt med Abbotsford och kommer likt Elias Pettersson och Jonathan Lekkerimäki avsluta sin säsong där.

Jonathan Lekkerimäki och Elias Pettersson valde efter sina respektive säsonger att åka över till Nordamerika för att spela i AHL med Abbotsford Canucks.

Nu får de sällskap av en annan svensk talang.

Vilmer Alriksson, född 2005, har skrivit på ett tryout-kontrakt med Abbotsford och kommer nu att få pröva på AHL-nivån. Talangen spelade juniorhockey i Djurgården förra säsongen och kommer nu att få göra sin seniordebut.

Vilmer Alriksson kan återvända till OHL

19-åringen, som mäter 197 centimeter och väger närmare 100 pannor, gjorde 33 poäng på 67 matcher under säsongen för Guelph Storm i OHL. 

Den storvuxne forwarden spelade i U17-landslaget för två säsonger sedan och kan vara ett wild card till JVM nästa säsong om utvecklingen fortsätter.

Förväntningen nu är att Vilmer Alriksson kommer att skriva på ett kontrakt med Vancouver efter säsongen för att sedan spela i AHL nästa säsong. Eftersom han är junior ett år till finns dock möjligheten att kliva ner i OHL ännu en säsong.


TV: Jonathan Lekkerimäki skjuter sitt första AHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL