Boston Bruins vann mot Florida Panthers
Arkivbild

Boston vann tidiga seriefinalen mot Florida med 3-2

Boston tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Florida i NHL på lördagen med 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) efter förlängning. En imponerande seger i toppen av tabellen.

Med fyra omgångar kvar är Boston Bruins i serieledning, medan Florida Panthers är på andra plats. Fem poäng skiljer lagen åt.

Jesper Boqvist blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 2.05 in i förlängningen.

Det här innebär att Boston nu har fyra segrar i följd i NHL.

Första perioden var jämn. Florida inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Matthew Tkachuk efter bara 37 sekunder, men Boston kvitterade genom Charlie McAvoy efter 5.42. Boston gjorde också 2-1 efter 15.45 i andra perioden när Charlie Coyle hittade rätt framspelad av Brad Marchand och David Pastrnak. 5.26 in i tredje perioden slog Aleksander Barkov till på pass av Sam Reinhart och Gustav Forsling och kvitterade för Florida. I förlängningen tog det 2.05 innan Boston avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Jesper Boqvist.

Boston har fyra segrar och en förlust och 14–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Florida har två vinster och tre förluster och 18–16 i målskillnad. Det här var Bostons 16:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Floridas 13:e uddamålsförlust.

Boston möter Carolina i nästa match hemma onsdag 10 april 01.00. Florida möter samma dag Ottawa hemma.