Edmonton Oilers vann mot Colorado Avalanche
Arkivbild

Stark seger för Edmonton mot Colorado

Två topplag möttes i NHL på lördagen. Och det slutade med seger för Edmonton, som besegrade Colorado hemma med 6-2 (2-2, 2-0, 2-0) i den tidiga seriefinalen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Edmonton Oilers ligger kvar på andra plats i tabellen, och Colorado Avalanche på andra plats.

Det var hemmaseger nummer fem i rad för Edmonton.

Edmonton startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.52 slog Corey Perry till assisterad av Darnell Nurse och Cody Ceci.

Colorado kvitterade till 1-1 efter 11.55, genom Jonathan Drouin framspelad av Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

Nytt mål av Mattias Ekholm

Laget tog också ledningen efter 16.00, när Ross Colton slog till på pass av Artturi Lehkonen och Cale Makar.

Edmonton kvitterade till 2-2 efter 17.17, när Connor McDavid fick träff framspelad av Mattias Ekholm och Leon Draisaitl.

I andra perioden var det hemmalaget som spelade bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Mattias Ekholm och Evander Kane. Edmonton fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Connor McDavid och Evander Kane.

Nästa motstånd för Edmonton är Calgary. Lagen möts söndag 7 april 04.00 i Scotiabank Saddledome. Colorado tar sig an Dallas hemma måndag 8 april 04.00.