Hugo Orrsten med guldmedaljen efter JSM-finalen mot Djurgården 2023.
Junior-SM

Hugo Orrsten sänkte Djurgården med hattrick – Örebro J18 Hockey klart för JSM

Örebro Hockey J18 vann mötet med Djurgården borta med 8-4 (2-1, 2-2, 4-1) på lördagen i J18 Kvartsfinal herr. Detta efter ett hattrick av Hugo Orrsten. Därmed har Örebro säkrat sin plats i JSM i Örnsköldsvik.

Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling om matchen:

– Roligt att gå segrande ur denna matchserie. Gruppen har gjort ett fantastiskt jobb dessa två matcher och vi ser fram emot finalhelgen i Övik.

Det var andra raka segern för Örebro Hockey J18, efter 6-2 mot just Djurgården i första matchen.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Arvid Drott efter 3.48, men Örebro Hockey J18 kvitterade genom Liam Danielsson. Och Örebro Hockey J18 hann också ta ledningen, genom Philip Larsson. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Hattrick av Hugo Orrsten

Örebro Hockey J18 hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.01 genom Eric Nilson, och gick upp till 3-7 innan Djurgården svarade.

Slutresultatet blev 4-8 i Örebro Hockey J18:s favör. Det innebär att Örebro säkrat sin plats i JSM i Örnsköldsvik efter 2–0 i matcher-

Liam Danielsson gjorde ett mål för Örebro Hockey J18 och spelade dessutom fram till fyra mål, Hugo Orrsten stod för fyra poäng, varav tre mål, Luka Radivojevic hade fyra assists och Alexander Zetterberg gjorde två mål och ett assist. Noel Öhgren hade tre assists för Djurgården.