Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Leo Carlssons första mål på en månad – står för läcker aktion

Leo Carlsson hade inte gjort mål på över en månad.
Då klev svenske supertalangen fram i natt med ett riktigt läckert mål för Anaheim Ducks.

Leo Carlsson hade inte gjort mål i NHL sedan den 29 februari och den perioden hade han både varit borta med en skada samt gått nio matcher utan att sätta dit pucken.

Men i natt klev 19-åringen fram igen och bröt måltorkan när Anaheim Ducks ställdes mot Seattle Kraken hemma.

Seattle hade skaffat sig en 3-0-ledning i andra perioden då Leo Carlsson klev in i handlingarna. Supertalangen stod för en läcker aktion då han slog pucken mellan benen på sig själv och sedan vände runt för att prickskjuta in pucken i krysset bakom målvakten Philipp Grubauer.

Leo Carlssons tionde mål i NHL

Leo Carlsson har därmed gjort tio mål den här säsongen och totalt stått för 26 poäng på 50 matcher under sin debutsäsong i NHL.

Målet räckte dock inte för Ducks utan det blev inga fler mål i matchen utan Seattle kunde hålla undan för att vinna bortamatchen med 3-1 där Carlssons mål blev Anaheims enda i matchen.

Seattle leddes av storlöftet Shane Wright som klev och sköt två mål och passade fram till ytterligare ett. Han låg alltså bakom alla Seattles tre mål i matchen. Wright har därmed gjort 3+1 på tre matcher sedan han kallades upp till NHL kring månadsskiftet.

Krakens tredje mål i matchen gjordes av 21-årige centern Matty Beniers som därmed har gjort 14 mål och 34 poäng på 71 matcher under säsongen.

Anaheim Ducks – Seattle Kraken 1–3 (0-1,1-2,0-0)

Anaheim: Leo Carlsson (10).
Seattle: Shane Wright 2 (3), Matty Beniers (14).

TV: Månadens fem snyggaste svenskmål enligt nhl.com