Halmstad vann mot Piteå
HockeyEttan

Halmstad vann hemma mot Piteå

Det blev seger för Halmstad på hemmaplan mot Piteå i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 4-3 (1-0, 0-3, 2-0, 1-0) efter förlängning.

Segermålet för Halmstad stod Alexander Klarin för 1.44 in i förlängningen.

Halmstad började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.09 slog Victor Gagic till på pass av Viktor Bernhardtz. Piteå gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Piteås mål gjordes av Petter Mäkitalo, Victor Edström och Helmer Styf. 6.37 in i tredje perioden slog Lukas Sjöblom till framspelad av Robin Dahse och Viktor Bernhardtz och reducerade för Halmstad.

Efter 12.06 slog Viktor Bernhardtz till på pass av Ludvig Wulff och kvitterade för Halmstad.

I förlängningen tog det 1.44 innan Halmstad också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Alexander Klarin, framspelad av Hampus Johansson och Robin Dahse.

Halmstads Viktor Bernhardtz stod för ett mål och två assists.

Både Halmstad och Piteå har nu fyra poäng efter fyra spelade matcher.

På tisdag 9 april 19.00 spelar Halmstad hemma mot Vimmerby, och Piteå hemma mot Hudiksvall.