Jack Kopackas Brynäs är två vinster från final.

Brynäs har skaffat sig en stor fördel i semifinalen mot BIK Karlskoga.
De vinner nämligen med 4-1 i kväll – och leder därmed även med 2-0 i matcher.
– Vi gör det bra, säger stjärnan Anton Rödin till TV4.

Brynäs IF kopplar ett rejält grepp om semifinalserien mot BIK Karlskoga i jakten på att gå tillbaka upp till SHL.

Gävlelaget vinner nämligen även den andra matchen lagen emellan och har nu skaffat sig en 2-0-ledning i matcher inför att serien vänder ner till Värmland.

Det var länge 0-0 men efter 29 minuters spel fick Brynäs spela i powerplay och vem kom fram då om inte forwardsstjärnan Anton Rödin. Han såg till att ge Brynäs ledningen med sitt andra mål i slutspelet.

– Vi gör det bra, det är väl lite upp och ner men overall tycker jag att det är bra. Vi fortsätter mala på och till slut kommer utdelningen, vi har haft några bra lägen men fortsätter man så sitter de också, säger Rödin.

Jack Kopacka tvåmålsskytt

I den tredje perioden blev sedan siffrorna större för Brynäs då Jack Kopacka klev in i handlingarna. Han satte 2-0 i powerplay bara 92 sekunder in i slutperioden och sedan gjorde skyttekungen också 3-0 med knappt sex minuter kvar. Efter 33 mål i grundserien har Kopacka nu också gjort fem mål på sex matcher i slutspelet.

Det såg då ut att vara klart för Brynäs men Karlskoga gav sig inte utan fick in en reducering av Hampus Plato och tog sedan ut målvakten för att jaga ytterligare ett reduceringsmål. Men då kunde Miks Indrasis göra 4-1 i tom kasse för att definitivt stänga matchen för Brynäs och säkra vinsten.

Damian Clara var tillbaka i kassen för Brynäs och räddade 23 av 24 skott i segern för att se till att Brynäs vinner med 4-1 och leder serien med 2-0 i matcher.

Brynäs är nu alltså två vinster ifrån en allsvensk final och nästa match i serien spelas i Karlskoga på fredag.

Brynäs – Karlskoga 4–1 (0-0,1-0,3-1)

Brynäs: Jack Kopacka 2, Anton Rödin, Miks Indrasis.
Karlskoga: Hampus Plato.

TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora