DJURGÅRDEN – MORA
Noah Steen får en crosschecking av Klasen.
Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
Intervju

Noah Steen om smällen från Klasen: "Blev jätteöverraskad - rejält slag"

ANNONS

En klubba rakt i tänderna på Noah Steen fick konsekvenser för Djurgården och Linus Klasen. 
Efter matchstraffet i första semifinalmötet ger nu den unge forwarden sin version. 
– Jag trodde att tänderna var av - det är ett rejält slag, säger 19-åringen.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Med 1–2 efter två perioder och mindre nöjda miner gick Djurgården till andra pausen av första semifinalmötet med Mora. När de sedan kom ut igen var det hela som bortblåst. Inför ett fullsatt och kokande Hovet klev man ut och vände på matchen till en 3–2-vinst. Ändå handlade mycket av snacket efteråt istället om vad som hände några minuter efter att Linus Klasen tagit in stockholmarna i matchen på straff. 

Stjärnan fick nämligen nog och satte upp klubban i ansiktet på unge Noah Steen. En smäll som resulterade i matchstraff och långa minuter i boxplay. 

Efter slutsignal ger norske forwarden sin verison.

– Jag försöker gå runt honom. Sen försöker han stanna mig och kör en crosschecking med rak arm upp i ansiktet. Det är min uppfattning och så jag känner, säger Noah Steen själv och fortsätter om smällen som dessutom gjorde att Klasens klubba gick av: 
– Den tog i ansiktet, i tanden. Jag var lite rädd för tänderna. Jag trodde att tänderna var av, men det var lugnt. Jag försökte gå runt honom och så är det ett rejält slag. 

19-åringen menar att ingen sades i samband med situationen eller tidigare. Smällen mot tänderna kom därmed som en överraskning. 

– Nej, jag blev jätteöverraskad. Det kändes inte jättebra. Jag tror väl att jag hade lite högre fart än honom och han försökte stanna mig… jag vet inte, du får fråga honom varför han gjorde det, säger han. 

Väntar avstängning? “Inte riktigt Linus”

Liknande situationer syntes flera gånger under gårdagens möte mellan Brynäs och Karlskoga. Då resulterade det varken i matchstraff eller i avstängning i efterhand. Hur det blir nu vill inte Steen säga något om.

– Vi har folk som tittar på det. Det får de som ansvarar för det ta, det beslutet, säger han och fortsätter:
– Det är bara att lägga ifrån sig. Vi har lite andra fokus. Jag tycker att vi ger bort den här matchen, vi är rejält besvikna på det. Det gäller att hoppa upp på hästen och hitta tillbaka mer till vårt spel så vi är redo på torsdag. 

På presskonferensen gav även Djurgårdstränaren, Michael Holmqvist sin version.

– Det är en klubba i ansiktet. Det är ett matchstraff… det är hett och det händer grejer på isen. Jag tror inte det är medvetet han crosscheckar någon i ansiktet. Det är inte riktigt Linus, så det har jag väldigt svårt att se. Olyckligt, säger han.

Uppmaningen inför match två: “Spela mer fysiskt” 

Steen hade själv ett friläge i matchen och var efter 2–3-förlusten rätt besviken med Moras insats. 

– Det är två helt okej perioder, men vi sätter inte de lägen vi borde göra. Bland annat mitt eget friläge. Vi kommer inte upp i det fysiska spelet som vi gjorde mot AIK, som vi var framgångsrika i just den serien med. Sen gör vi väldigt dumma misstag och fel som jag känner att vi inte riktigt gjorde i grundserien. Då blir man hårt straffad i ett slutspel, säger han.

Ni kom in under skinnet på AIK, är det något ni pratat om nu?
– Det är inget vi fokuserar på. Det handlar om att spela fysiskt och göra så att de blir griniga. Det är inget uttalat. Det är mer vårt spel och vårt fysiska spel som ska trötta ut dem. Det är det vi försöker göra. 

Vad behöver ni göra för att studsa tillbaka?
– Jag tror att vårt fysiska spel måste upp lite. Bitvis i den här matchen är vi hyfsat nöjda, men vi tappar det för mycket och gör för många individuella fel. Minimera de felen, sätta de lägen vi får och spela mer fysiskt. Då tror jag vi kommer kunna bita ifrån lite bättre. 


TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games