Vancouver Canucks vann mot Anaheim Ducks
Arkivbild

Vancouver vann med 3-2 hemma mot Anaheim Ducks

Det blev dramatiskt när Vancouver vann mot Anaheim Ducks i NHL på söndagen. Laget vann med 3-2 (1-0, 1-0, 1-2) hemma i Rogers Arena. Segermålet för Vancouver stod Dakota Joshua för 17.47 in i tredje perioden.

Vancouver Canucks tog ledningen efter elva minuters spel, genom Brock Boeser på pass av Quinn Hughes och J.T. Miller. Efter 9.39 i andra perioden slog Dakota Joshua till, framspelad av Pius Suter och Filip Hronek och gjorde 2-0. 3.37 in i tredje perioden slog Olen Zellweger till på pass av Isac Lundeström och Frank Vatrano och reducerade för Anaheim Ducks.

Efter 4.46 slog Mason McTavish till på pass av Gustav Lindstrom och Trevor Zegras och kvitterade för Anaheim Ducks.

17.47 in i perioden nätade Vancouvers Dakota Joshua ännu en gång framspelad av Conor Garland och J.T. Miller och avgjorde matchen för Vancouver.

Vancouver har tre segrar och två förluster och 14–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Anaheim Ducks har fem förluster och 7–20 i målskillnad. Det här var Vancouvers 17:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Anaheim Ducks 16:e uddamålsförlust.

Vancouver stannar därmed i serieledning, och Anaheim Ducks på sjunde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 3 april. Då möter Vancouver Vegas i T-Mobile Arena 04.00. Anaheim Ducks tar sig an Calgary borta 03.00.