St Louis Blues förlorade mot San Jose Sharks
Arkivbild

Efter förlustraden: Seger igen för San Jose – 4-0 mot St Louis

Nio förluster i rad i NHL räckte. Borta mot St Louis bröts den tuffa sviten för San Jose. Det blev 0-4 (0-0, 0-3, 0-1) i matchen på söndagen.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var det San Jose Sharks som var starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Filip Zadina och Mikael Granlund. San Jose fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 4-0. Målen i sista perioden gjordes av Luke Kunin och Jan Rutta.

MacKenzie Blackwood stoppade 35 skott när han höll nollan.

St Louis Blues har tre vinster och två förluster och 16–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan San Jose har en vinst och fyra förluster och 13–18 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, St Louis på femte plats och San Jose sist, på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 2 april. Då möter St Louis Edmonton i Enterprise Center 03.00. San Jose tar sig an Seattle hemma 04.30.