Oskar Vuollet sköt Skellefteå AIK J20 till JSM-semifinal med ett hattrick.
Foto: Bildbyrån
J20 Nationell

Oskar Vuollet sköt Skellefteå AIK J20 till JSM-semifinal

ANNONS

Ett hattrick av Oskar Vuollet gör att Skellefteå AIK J20 är klart för JSM-semifinal. I det avgörande mötet med Leksand på hemmais blev det seger med 5-2 (3-0, 1-1, 1-1). Därmed vinner Skellefteå serien med 2–1 i matcher. 

Skellefteå AIK J20 stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0.

Efter 20.24 av perioden kunde Lucas Lagerberg göra 3-1 för Leksand. Efter 5.22 i andra perioden slog Theo Landström till, på pass av Melker Lovenlund och Zeb Lindgren och gjorde 4-1. Skellefteå AIK J20 ökade ledningen till 5-1, på nytt genom Oskar Vuollet efter 6.57 i tredje perioden.

Hannes Hellberg reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte Leksand. Skellefteå AIK J20 tog därmed en säker seger.

Skellefteå AIK J20:s Oskar Vuollet var den stora segerorganisatören med sina tre mål. Han är också JSM-slutspelets målkung med sina åtta fullträffar på fem matcher. Poängbäst är dock Viggo Nordlund, som hade tre assist i dagens drabbning. Hans 14 poäng (5+9) på fem matcher gör att han ligger en pinne för Vuollet.

 Leo Sundqvist hade också tre assist för Skellefteå AIK J20.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL