Skellefteå AIK förlorade mot Örebro Hockey J18
J18 Nationell

Örebro Hockey J18 vidare – efter avgörande av Alexander Zetterberg

Efter seger på bortaplan med 4-3 (1-2, 2-0, 0-1, 1-0) efter förlängning har Örebro Hockey J18 nu avgjort matchserien mot Skellefteå i J18 Åttondelsfinal herr. Därmed vann Örebro Hockey J18 serien med 2-0.

– Grym insats av grabbarna. Oerhört sur torsk i sudden mot ett mycket bra örebro. Casper Ruud i mål grym. Tim Dahlgren, Zeb Lindgren och John Anthony stack ut, kommenterade Skellefteås tränare Johan Karlsson efter matchen.

Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling tyckte så här om matchen:

– En tight serie där vi lyckas kriga oss till två segrar.

Alexander Zetterberg blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 2.31 in i förlängningen.

Skellefteå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.01 slog John Anthony till framspelad av Theo Landström och Liam Hedman.

Örebro Hockey J18 kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.36 nätade Philip Larsson assisterad av Eric Nilson.

Skellefteå tog ledningen på nytt efter 6.02, när Vincent Wedin hittade rätt på pass av Max Johannesén och Viktor Lundström.

Efter 12.00 i andra perioden slog Melvin Fernström till, på pass av Alexander Zetterberg och Dante Josefsson-Westling och kvitterade för Örebro Hockey J18.

Hugo Orrsten gjorde dessutom 2-3 efter 12.17 framspelad av Felix Färhammar och Theodor Hallquisth.

4.35 in i tredje perioden nätade Skellefteås Elis Hansson framspelad av Valter Nyström-Dübbel och kvitterade för Skellefteå. I förlängningen tog det 2.31 innan Örebro Hockey J18 avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Alexander Zetterberg.