Djurgårdens IF vann mot Linköping
J18 Nationell

Djurgården J18 till JSM-kvartsfinal – slog ut LHC

Segern på hemmaplan med 6-1 (3-1, 1-0, 2-0) gör att Djurgården har vunnit matchserien mot Linköping i J18 Åttondelsfinal herr. Därmed vann Djurgården serien i två raka matcher.

Djurgården började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.41 slog Oscar Djurberg till assisterad av Theo Stockselius och Ruben Westerling.

Linköping kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.22 gjorde Oscar Holmertz mål på pass av Leo Hendén och Sixten Påhlman.

Djurgården tog ledningen på nytt efter 16.38, när Vilton Ferdfelt slog till framspelad av Carl Carlenius och Fred Nord.

Laget ökade ledningen till 3-1 efter 17.28, när Ruben Westerling fick träff framspelad av Theo Stockselius och Lucas Grahn.

Efter 16.58 i andra perioden slog Wilson Björck till, framspelad av Noel Öhgren och Arvid Drott och gjorde 4-1. Djurgården fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Noel Öhgren och Hugo Råsten.