Florida Panthers förlorade mot Boston Bruins
Arkivbild

Stark seger för Boston i toppmatchen mot Florida

Det var två topplag som möttes i NHL på onsdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Boston, som besegrade Florida med 4-3 (1-2, 1-0, 2-1) i den tidiga seriefinalen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Florida Panthers ligger kvar på andra plats i tabellen, och Boston Bruins är i fortsatt serieledning. I och med Bostons seger skiljer det nu två poäng mellan lagen.

Pavel Zacha stod för Bostons avgörande mål 17.47 in i tredje perioden.

Florida startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 27 sekunder slog Evan Rodrigues till assisterad av Aleksander Barkov och Vladimir Tarasenko.

Boston kvitterade till 1-1 efter 17.43, när Charlie McAvoy slog till på pass av Danton Heinen.

Florida tog ledningen på nytt efter 18.56, när Sam Reinhart hittade rätt framspelad av Eetu Luostarinen och Dmitry Kulikov.

Efter 15.59 i andra perioden nätade David Pastrnak, på pass av Charlie McAvoy och kvitterade för Boston. 9.53 in i tredje perioden nätade Floridas Carter Verhaeghe på pass av Oliver Ekman-Larsson och Matthew Tkachuk och gav laget ledningen för Florida.

15.45 in i perioden slog Trent Frederic till framspelad av Brad Marchand och Jeremy Swayman och kvitterade för Boston.

Efter 17.47 nätade Pavel Zacha på pass av David Pastrnak och Parker Wotherspoon och avgjorde matchen. Zacha fullbordade därmed lagets vändning.

Florida har en vinst och fyra förluster och 13–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Boston har tre vinster och två förluster och 20–18 i målskillnad. Det här var Floridas elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bostons 14:e uddamålsseger.

TV: Throwback - Linus Ullmark vinner Vezina Trophy