Summering av MoDos säsong.
SHL

MoDo spänner bågen - Tobias Winberg klar

ANNONS

Första nyförvärvet inför 2024/25 är klart. 
Finske backen, Tobias Winberg ansluter till MoDo. 
– Mitt mål är att bli en viktig spelare, säger 25-åringen på klubbens sajt.

Efter den succéartade första säsongen som nykomling i SHL spänner MoDo bågen och satsar vidare. Under onsdagen presenterade klubben flertalet nyheter. Bland annat att finske backen, Tobias Winberg, som ryktats till klubben, nu är klar. 

– Tobias är en stabil tvåvägsback som har sina styrkor i defensiven. Han är ambitiös och har som mål att vara en del av det finska landslaget och spela VM. Han är fortfarande ung och vi tror att han har sina bästa år framför sig, säger sportchefen Henrik Gradin på hemsida.

Den 25-årige Winberg kommer senast från spel i finska JYP och har under denna säsong fått chansen i det finska landslaget för första gången. Trots sin fortfarande relativt unga ålder har han över 200 matchers erfarenhet från finska Liiga.

– Jag är glad över möjligheten att spela i SHL med MoDo och att få chansen att utmana mig själv i en ny liga. Mitt mål är att bli en viktig spelare för MoDo, spela med mina styrkor och genom det hjälpa laget att vara framgångsrikt i SHL, säger han själv.

Nya roller ska tillsättas

Samtidigt som detta meddelar MoDo även att Gradin kommer att få stöd på sportchefssidan. En assisterande sportchef kommer att tillsättas precis som en utvecklingschef för juniorverksamheten och damsidan utökas med en roll.


TV: Magnus Welin om talanghetsen: "Det händer inte ett skit"

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL