Fulsmällen: Matt Rempe avstängd fyra matcher.
Video: Viaplay
HockeyAllsvenskan

Linus Ölunds chock: "Visste inte själv att det hade hänt"

ANNONS

Domarkollisionen kan ställa till det för Linus Ölund och Brynäs. Nu ger forwarden sin syn på situationen och avstängningen som han och klubben valt att överklaga.
– Det var en liten chock, säger han till Gefle Dagblad.

Linus Ölund åkte på en domaren och fick tre matchers avstängning av disciplinnämnden. Ett straff som väckte många reaktioner, inte minst i Brynäs som valt att överklaga domen.

Nu uttalar sig forwarden själv om det hela. 

– Det var en liten chock för jag visste inte själv att det hade hänt, säger han till Gefle Dagblad och fortsätter: 
– Eftersom jag inte vet om det så var det ju inget jag gjorde med flit och att jag blir avstängd har jag inget att säga om. Vi håller inte med om beslutet och därför har vi lämnat in en överklagan. Så vi får se vad som händer. 

Tidigare under säsongen såg vi hur Timrå lyckades överklaga Albin Lundins avstängning för en liknande situation. RIN rev domen i det fallet, men för Brynäs och Ölund har inget besked kommit än.

– Jag hoppas såklart att domen tas bort eller förmildras för jag vill ju spela så många matcher som möjligt här i slutspelet, så jag hoppas på det bästa. Nu får vi lägga upp en plan för mig hur jag ska träna och förbereda mig, beroende på vad som händer, säger Ölund till GD.

Väntas ta beslut inom närmsta dagarna

Måndag 1 april släpps pucken för den första semifinalen i Gävle och tiden börjar rinna ut för Ölund och Brynäs. Enligt GD väntas Riksidrottsnämnden ta beslut inom de närmaste dagarna.

– Helt ärligt är det här väldigt svåra bedömningsfrågor, säger RIN:s vice ordförande Bo Bengtsson. 

Se situationen här.


TV: Veckans snyggaste mål av NHL-svenskar

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL