Kalle Carlsson var en av förgrundsfigurerna när Örebro J20 kopplade greppet om kvartsfinalserien mot Luleå.
J20 Nationell

Kalle Carlsson gav Örebro J20 drömstart på kvartsfinalspelet

Med 7-3 (4-2, 2-1, 1-0) i första matchen på hemmaplan har Örebro Hockey J20 tagit ett greppet mot Luleå i J20 Kvartsfinal herr. På bortaplan i Coop Norrbotten Arena på fredag kan Örebro Hockey J20 därmed avgöra serien.

– Vi gör en bra match men jag tycker vi blir för passiva i försvarszon tidigt i matchen. Lyckas komma upp och göra det bättre senare. Fint med utdelning direkt i vårt power play, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren efter matchen.

I första perioden var det Örebro Hockey J20 som spelade bäst. Laget vann perioden med 4-2.

Efter 11.24 av perioden kunde Casper Juustovaara Karlsson göra 4-3 för Luleå.

Örebro Hockey J20 gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 4-3 till 6-3, målen av Kalle Carlsson och Melvin Pettersson. 9.42 in i tredje perioden slog Kalle Carlsson till återigen på pass av Alexander Zetterberg och Liam Danielsson och ökade ledningen för Örebro Hockey J20. Därmed hade laget vänt matchen. 7-3-målet blev matchens sista.

Örebro Hockey J20:s Kalle Carlsson stod för två mål och två assists, Liam Danielsson hade fyra assists och Alexander Zetterberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen på fredag 17.00, i Coop Norrbotten Arena.

TV: Örebro J20:s Jack Bodin om talangfabriken Kumla