St Louis Blues förlorade mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Vegas starkast – avgjorde i förlängningen mot St Louis

Det blev en riktigt tajt match när St Louis tog emot Vegas i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Vegas var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte 49 sekunder in i förlängningen blev Jonathan Marchessault som gjorde det avgörande målet.

Segern var Vegas Golden Knights fjärde på de senaste fem matcherna.

Vegas tog ledningen efter fem minuters spel, genom Pavel Dorofeyev assisterad av Anthony Mantha och Zach Whitecloud.

Andra perioden blev mållös. 14.53 in i tredje perioden nätade St Louis Blues Brandon Saad framspelad av Brayden Schenn och Jordan Kyrou och kvitterade för St Louis.

Men Vegas avgjorde matchen i förlängningen genom Jonathan Marchessault.

Det här var St Louis sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vegas 15:e uddamålsseger.

Resultatet innebär att St Louis ligger kvar på femte plats och Vegas på fjärde plats i tabellen.

I nästa omgång har St Louis Calgary hemma i Enterprise Center, fredag 29 mars 01.00. Vegas spelar borta mot Nashville onsdag 27 mars 01.00.