Washington Capitals vann mot Carolina Hurricanes
Arkivbild

Washington bröt Carolinas segersvit

Efter fem segrar i rad i NHL för Carolina så tog vinstsviten slut borta mot Washington. Matchen på lördagen i Capital One Arena slutade 7-6 (1-2, 2-2, 3-2, 0-0, 1-0) efter straffar.

Segern var Washingtons fjärde på de senaste fem matcherna.

Carolina var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

3.45 in i tredje perioden slog John Carlson till framspelad av Hendrix Lapierre och Alex Ovechkin och kvitterade för Washington.

Efter 8.19 slog Sonny Milano till ännu en gång på pass av Rasmus Sandin och Dylan Strome och gav Washington ledningen.

9.35 in i perioden nätade Carolinas Seth Jarvis på pass av Jake Guentzel och Andrei Svechnikov och kvitterade för Carolina.

Efter 13.53 gjorde Connor McMichael mål framspelad av Trevor van Riemsdyk och Ivan Miroshnichenko och gav Washington ledningen.

Efter 17.39 nätade Sebastian Aho återigen på pass av Martin Necas och Brent Burns och kvitterade för Carolina.

I straffläggningen var det Washington som avgjorde till 7-6. Den avgörande straffen stod Dylan Strome för.

Washingtons Dylan Strome stod för ett mål och tre assists och Sonny Milano gjorde tre mål. Sebastian Aho gjorde tre mål för och Jake Guentzel hade tre assists för Carolina.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Washington med 19–17 och Carolina med 25–16 i målskillnad. Det här var Washingtons 17:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Carolinas 15:e uddamålsförlust.

Washington stannar därmed på fjärde plats, och Carolina på andra plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 24 mars, har Washington Winnipeg hemma i Capital One Arena 17.30, medan Carolina spelar hemma mot Toronto 23.00.