Anaheim Ducks vann mot Chicago Blackhawks
Arkivbild

Efterlängtad seger för Anaheim Ducks – bröt förlustsviten mot Chicago

Anaheim Ducks har haft en tung period med sju förluster i rad i NHL. Men hemma mot Chicago bröts den sviten. Det blev 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) i matchen i Honda Center.

När Anaheim Ducks och Chicago Blackhawks senast gjorde upp var Chicago klart bättre och vann med hela 7-2. Nu kom alltså revanschen för Anaheim Ducks.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det hemmalaget som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Alex Killorn och ett mål av Brett Leason. Anaheim Ducks gjorde också 4-0 genom Frank Vatrano framspelad av Cam Fowler och Troy Terry efter 10.34 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

Anaheims målvakt Lukas Dostal höll därmed sin första nolla i NHL.

Anaheim Ducks har en seger och fyra förluster och 6–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Chicago har två vinster och tre förluster och 14–19 i målskillnad.

Det här betyder att Anaheim Ducks är kvar på sjunde plats, och Chicago stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Anaheim Ducks Tampa Bay hemma i Honda Center, måndag 25 mars 01.30. Chicago spelar borta mot San Jose söndag 24 mars 03.30.