IFK Täby HC vann mot Almtuna
J18 Nationell

Täby fick en drömstart på slutspelet – hattrick av Viggo Björck

Täby har kommandot om matchserien mot Almtuna i J18 Sextondelsfinal herr, efter seger på hemmaplan med 6-3 (1-2, 3-0, 2-1) i första matchen. Detta efter ett hattriock av stortalangen Viggo Bjöck. Täby har nu möjligheten att avgöra serien i nästa match på bortaplan i Gränby ishall.

Gästerna Almtuna började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 36 sekunder slog Sebastian Ljus till på pass av Simon Tjernberg.

Täby kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.25 nätade Viktor Westerlund assisterad av Romeo Edvardsen Sörensen.

Almtuna tog ledningen på nytt efter 15.30, när Gustav Pettersson hittade rätt framspelad av Filip Ekberg.

Täby gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. Täby gjorde två mål i tredje perioden och gick från 4-2 till 6-2, målen av Viggo Björck och Hugo Glimskog, och punkterade matchen.

Léon Cicek reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Almtuna. Täby tog därmed en stabil seger.

Romeo Edvardsen Sörensen gjorde ett mål för Täby och spelade dessutom fram till tre mål och Viggo Björck gjorde tre mål.

Nästa match spelas på lördag 17.00, i Gränby ishall.