IFK Arboga IK förlorade mot Surahammar
HockeyEttan

Seger för Surahammar mot Arboga

Surahammar vann med 4-3 (2-0, 1-2, 1-1) i hockeyettan kvalserie västra borta mot Arboga på onsdagen.

Eric Karlsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 18.43 in i tredje perioden.

Det här innebär att Surahammar nu har fem segrar i följd i hockeyettan kvalserie västra och behöver en seger till för att gå igenom serien obesegrade.

I början av matchen var Surahammar starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Marcus Wahlgren och Eric Karlsson. Efter 13.39 i andra perioden ökade Surahammar på till 0-3 genom Samuel Ander.

Efter 19.09 av perioden kunde Erik Lindberg och Linus Ageborg göra både 1-3 och 2-3 för Arboga. 10.26 in i tredje perioden nätade Arbogas Linus Ageborg återigen på pass av David Berg och kvitterade för Arboga.

Men Surahammar avgjorde matchen med 1.17 kvar att spela på nytt genom Eric Karlsson framspelad av Gusten Persson.

Eric Karlsson gjorde två mål för Surahammar och spelade fram till ett mål.

Arboga har sju poäng och Surahammar har 13 poäng efter fem omgångar.

I nästa match, fredag 22 mars 19.00, har Arboga Malung borta i Malungs Ishall, medan Surahammar spelar hemma mot Valbo.