St Louis Blues förlorade mot Colorado Avalanche
Arkivbild

Mikko Rantanen tremålskytt i Colorados seger mot St Louis

Mikko Rantanen stod för ett hattrick när Colorado besegrade St Louis på bortaplan med 4-3 (1-1, 2-2, 1-0) i NHL.

Casey Mittelstadt gjorde också ett mål för segrarna, målen för St Louis Blues gjordes av Brayden Schenn, Alexey Toropchenko och Nathan Walker.

Mikko Rantanen slog till 4.22 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Resultatet betyder att andraplacerade Colorado Avalanche tog sjunde segern i följd, och att St Louis samtidigt förlorade efter fyra segrar i rad.

Första perioden var jämn. Colorado inledde bäst och tog ledningen genom Mikko Rantanen efter 6.45, men St Louis kvitterade genom Nathan Walker bara två minuter senare. St Louis gjorde 2-1 genom Alexey Toropchenko efter 4.44 i andra perioden.

Colorado kvitterade till 2-2 genom Casey Mittelstadt efter 6.41 av perioden.

Efter 8.45 gjorde St Louis 3-2 genom Brayden Schenn.

Colorado gjorde 3-3 genom Mikko Rantanen med 1.7 kvar att spela av perioden. 4.22 in i tredje perioden slog Mikko Rantanen till på nytt framspelad av Valeri Nichushkin och avgjorde matchen för Colorado.

Mikko Rantanen gjorde tre mål för Colorado.

Det här var St Louis sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Colorados 13:e uddamålsseger.

St Louis nya tabellposition är sjätte plats.